fb
НовиниПо света

Том Ханкс публикува роман през пролетта на 2023 година

1 мин.

Том Ханкс отново влиза в ролята на писател и тази пролет ще издаде първия си роман – The Making of Another Major Motion Picture Masterpiece. През 2017 г. актьорът публикува сборник с разкази, озаглавен Uncommon Type.

Според неговия издател Penguin Random House романът е „забавен, трогателен и провокиращ размисъл, като същевременно улавя промените в Америка и американската култура след Втората световна война“. 

Сюжетът проследява племенника на ветеран от Втората световна война, който превръща историята на своя отдавна изгубен и по-късно намерен чичо в ъндърграунд комикс, който десетилетия по-късно е адаптиран във филм за супергерой от популярен режисьор. Романът включва и „трите комикса, включени в историята – всичките създадени от самия Том Ханкс“ и илюстрирани от Робърт Сикоряк.

Айла Ахмед, директор в Hutchinson Heinemann, импринтът на PRH, който издава книгата на Ханкс в Обединеното кралство, каза пред The Guardian, че работата по дебюта на актьора е „сбъдната мечта на един издател“.

„Фактът, че той е написал епос за обикновените хора в един доста необикновен свят, който е замислен, трогателен и изключително забавен, е черешката на тортата“, добави тя.

The Making of Another Major Motion Picture Masterpiece ще бъде публикуван на 9 май 2023 г.

Прочетете още:

Sony купи комедията на Том Ханкс по „Човек на име Уве“ за $60 млн.