fb
НовиниПо света

Три нови книги ще зарадват феновете на Урсула Ле Гуин

2 мин.
Photo by Dan Tuffs/Getty Images

Два сборника с творби на Урсула Ле Гуин и илюстрована книга, съдържаща историите за „Землемория”, ще бъдат публикувани от есента на 2016 г. до октомври 2018 г., съобщава сайтът cbcbooks.com.

Първият сборник The Found and the Lost се очаква през октомври тази година и съдържа непубликувана досега колекция от 13 новели на Ле Гуин. Следващата книга – The Unreal and the Real, представя 39 от най-възхваляваните разкази на писателката. За пръв път всички тези творби ще бъдат събрани в едно издание.

Най-дългоочаквано ще бъде илюстрованото издание The Books of Earthsea: The Complete Illustrated Edition, което е предвидено за 2018 година. Илюстрациите ще бъдат дело на многократно награждавания илюстратор Чарлз Вес. Издаването на последната книга съвпада с петдесетата годишнина от публикуването на „Магьосникът от Землемория”. 

Във връзка с предстоящите издания Ле Гуин споделя:

„Отне ми 32 години да напиша „Землемория” и после още 16 години да я публикувам такава, каквато е сега – една пълна история с начало и край. Писателите и магьосниците се научават да бъдат търпеливи, докато вълшебствата се случват. А един автор разбира, че магията наистина работи, когато води до сътрудничество с вълшебници като Чарлз Вес.”

„Тези издания са нашият начин да почетем работата на Ле Гуин. Искахме да публикуваме едни от най-обичаните й произведения във формат, който ще даде възможност на читателите да видят и оценят историите й по нов начин”, коментират от импринта на Simon & Schuster – Saga Press, който ще издава книгите. 

Урсула Ле Гуин е родена през 1929 г. и е сред най-уважаваните автори на научна фантастика и фентъзи.  До момента тя е публикувала повече от 20 книги, 12 колекции с разкази, 5 книги с есета, писала е книги за деца, поезия и различни преводи. Ле Гуин е носителка и на множество награди, сред които Hugo, Nebula и PEN.

[ + ]