fb
БългарияНовини

Trouble Bakers подкрепят спешна кампания за лечението на млада жена

2 мин.

Януари е месец, в който забавяме темпото след декемврийските празници, но също така изпълваме с мечти и планове за новата година. Затова Деси и Пролет от Trouble Bakers вече са готови с първата си благотворителна инициатива за 2022 г. Любимата на техните почитатели тайна книжна кутия се завръща с февруарско издание в помощ на спешна дарителска кампания за лечение на 38-годишната Моника Маринова от гр. Стара Загора. Кутията ще съдържа тематични сладки и солени изкушения, както и книга – изненада.

Моника е диагностицирана с редките заболявания синдром на лешникотрошачката и синдром на тазова конгестия, с увеличен черен дроб и засегнати кръвоносни съдове в корема и малкия таз. Необходима е спешна операция в Турция на стойност 42 000 долара, както и средства за следоперативно лечение и възстановяване.

„Февруарската ни кутия винаги е посветена на любовта в по-общ смисъл – тази към живота, към ближния и към нас самите. Затова решихме да подкрепим каузата на Моника от Стара Загора, която има спешна нужда от пари за лечение. В кутията ще намериш тайна обичлива книга, още по-тайни книжни сладкиши и солениши и ще направиш добро, докато четеш и хапваш!“ – споделя Десислава Иванова от Trouble Bakers.

Цената на една книжна кутия е 35 лева, като 10 лева от стойността на всяка кутия ще бъдат дарени за лечението на Моника. Поръчки се приемат до 31 януари на лично съобщение до Facebook страницата на Trouble Bakers, а своята кутия можете да получите на 12 и 13 февруари между 14 до 22 часа в бар „Абордаж“ на ул. „Веслец 22“ в София. Възможно е приемането на поръчки да бъде преустановено по-рано при запълване на капацитета за изпълнението им, така че побързайте да заявите книжно-кулинарната си изненада!

За повече подробности около съдържанието на тайната кутия следете Instagram профила на Trouble Bakers (@troublebakers). Информация за дарителската кампания в полза на Моника Маринова можете да получите тук.