fb
БългарияНовини

Цитат от Шекспир задава темпото на традиционната Pecha Kucha Night за Нощ на театрите 2016

1 мин.

Цитатът от Уилям Шекспир „Знаем, че сме, но не знаем какво можем да бъдем“ ще бъде основният мотив на 16-ото издание на формата Pecha Kucha Night, част от съпътстващата програмата на Нощ на театрите. Събитиео ще се проведе в столичния клуб C2H5OH (Алкохол) на 18 ноември от 20 ч. и е организирано от фондация „Арт проджектс“ и от LoveTheater.bg.

Pecha Kucha (в превод от японски означава „свободен разговор“) води началото си от Япония, където за първи път се случва като независимо събитие за млади архитекти и дизайнери. Pecha Kucha (прозинася се и „печакча“) е микс от шоу и приятелски разговор. Запазената му марка е форматът 20х20 – участниците правят своето представяне чрез визуален материал в рамките на 20 слайда, за не повече от 20 сек. всеки или в рамките на около 7 минути.

„Този формат изключително много подхожда на Нощ на театрите и на концепцията на нашия сайт. Срещаме се, за да поговорим за театър – искрено, без излишни преструвки и по любопитен начин. А тазгодишната тема предизвиква всички участници, за които ще разберете по-късно, да влязат или защо не да излязат от роля“, казват организаторите от LoveTheater.bg.

„Аз чета“ също ще се включи във формата, като своите 20 слайда от по 20 секунди ще покаже създателят на сайта Александър Кръстев.

[ + ]