fb
Книги и киноСпециални

„Убийствен влак“ с най-много зрители у нас

2 мин.
Александра Филмс

Втора седмица екранизацията на японския роман Maria Beetle – „Убийствен влак“, продължава да привлича най-голям зрителски интерес у нас, сочат обобщените данни от киносалоните, предаде БТА. Филмът с Брад Пит в главната роля е гледан от 24 217 зрители и има 274 768 лева приходи.

„Убийствен влак“ (Bullet Train) е американска екшън комедия на режисьора Дейвид Лийч, по сценарий на Зак Олкевич.

Котаро Исака прави международния си дебют с романа, който вече е преведен на повече от 15 езика. Той проследява историята на Нанао, убиец, известен в гилдията си с това, че няма много късмет с каквото и да се захване. В новата си мисия той трябва да се качи на високоскоростен влак, който пътува от Токио до Мариока, с проста задача: да открадне куфар и да слезе на следващата гара. Без да знае, той се оказва, че пътува в същия влак с най-опасните убийци наоколо, само за да открие, че техните мисии са повече от свързани. 

Котаро Исака, автор на бестселъри и носител на множество награди, като Shincho Mystery Club, Mystery Writers of Japan и Japan Booksellers Award, е еталон в съвременната японска фантастика и криминални романи.

Световната и българската премиера на филма бяха на 5 август и от тогава държи първото място по гледаемост.

Вижте трейлъра на филма:

Романът „Убийствен влак“ е издаден на български от ИнфоДАР. Можете да поръчате от Ozone.bg с 5% отстъпка, като ползвате код azcheta22q3 при завършване на поръчката си. Вижте всички кодове за отстъпка за читателите на “Аз чета”.