fb
От издателстватаСпециални

Ученето е забавление с книжките по „Angry Birds: Филмът“

2 мин.

гневният редНови книжки с героите от „Angry Birds: Филмът“ ще обучават и забавляват децата благодарение на издателство „Софтперес“. Четирите нови книжки и две упражнителни тетрадки с любимите пернати от света на Angry Birds все така се придържат към основните принципи, залегнали в успеха на финландската образователна система:

  • обичай това, което правиш;
  • не се страхувай от провал;
  • обучавай се в сигурна и защитена атмосфера;
  • бъди оценяван заради това, което си.

Тези принципи превръщат ученето в забавление, а щурите хлапета – в доволни умници.

Книгите от поредицата „Играй и учи с Angry Birds“ съдържат текстове за четене, логически загадки, лабиринти, идеи за конструиране и задачи за рисуване, които развиват фината моторика и сръчността на децата и подобряват уменията им за четене с разбиране, а в същото време са източник на щуро забавление.

За първи път издателство „Софтпрес“ ще представи и две книги с истории от Острова на птиците (дом на разгневените птици). „Гневният Ред“ и „Островът на птиците“ ще пренесат децата в света на любимите им герои и ще им позволят да научат повече за тях, докато се упражняват в четене.

Упражнителните тетрадки са подходящи за деца в предучилищна възраст или първокласници.  С помощта на любимите на милиони деца пернатковци любознателните малчугани ще се запознаят с числата и буквите и тяхното изписване. Ще развият фината си моторика като възпроизвеждат по модел и оцветяват, а с логическите задачи ще разгърнат мисловния си потенциал.

Разгневените птици отдавна прелетяха от мобилните устройства към добрата стара хартия, а от 13 май ще завладеят и киносалоните с първия си пълнометражен филм. Вижте трейлъра на техния забележителен дебют в киното: