fb
БиблиотекитеНовини

Учителка спечели конкурс за криминален разказ на библиотеката във Велико Търново

1 мин.
Наградата на големия победител – Памела Леонидова връчи доц. д-р Калина Иванова, директор на библиотеката.

Памела Леонидова е големият победител в конкурса за криминален разказ „(Не) разкритият случай“, организиран от Народна библиотека „П. Р. Славейков” във Велико Търново. Младата авторка е от Русе и впечатли журито „със своята психологическа дълбочина и чудесен стил на писане” в текста си, озаглавен „Травма”.

На второ място е класирана Евгения Динева от София с нейния разказ „Единени”. Третото място си поделят Стефан Митев от Горна Оряховица с „Гонка в Балтимор” и Красимир Христов от Плевен с „Двамата”.

Специални поощрителни награди в настоящото второ издание на конкурса журито присъди на Елка Петрова от Враца и нейната творба „Наблюдателят”; Далия Димитрова от Разград с „През пъстрите очи на Ейдън Ной” и Мария Дилова от Враца с „/Не/разкритият случай”.

Поощрителни награди получиха седем деца от Бургас, възпитаници на ОУ „Александър Георгиев – Коджакафалията”. Талантливите участници са от шести и седми клас. Техният ръководител е учителят им по български език и литература Иванка Драгиева. Поощрителни награди получиха и трима млади представители на Частно средно училище „Аз съм българче” – Варна, ръководител Йоана Драганова – учител по български език и литература.

Пилотното издание на конкурса се проведе през лятото на 2021 г., като тогава участваха само 16 творби. В тазгодишното издание изпратените разкази бяха 166.

Печелившите творби ще бъдат качени на сайта на РБ „П. Р. Славейков”, уточниха от библиотеката.