fb
БългарияНовини

В Бургас започна фестивалът „С книга на плажа“

2 мин.

„Алея на книгата“ във Варна приключи само преди ден, но ето че край морето започна още едно прекрасно събитие, посветено на книгите. Петото поредно издание на фестивала „С книга на плажа“ стартира днес в Бургас и ще продължи до неделя – 18 август.

Официален старт на събитието ще бъде поставен с предпремиерно четене на сборника „Истории от 90-те“ (изд. „ICU”) от 19:30 ч. със специален гост Герасим Дишлиев и неговия пантомимен разказ за 90-те.

Централната алея пред експозиционен център „Флора“ вече е оформена като книжен базар, където всички посетители ще могат да се сдобият с някоя от прекрасните книги на издателствата „Дъбови листа“, „Омофор“, ICU, „Знаци“, „Новата цивилизация“, „Артлайн студиос пъблишинг“, „Керът“, „Распер“, „Рибка“, „Потайниче“, „Жанет 45“, „Попов мост“, фондация „Вяра, надежда и любов“ и сдружение „Път към Новия свят“. Базарът ще работи всеки ден до неделя от 10.00 до 20.00 часа.

В дните до 18 август богатата съпътстваща програма на фестивала ще предложи възможност за срещи с Георги Тошев, Алек Попов, Петя Кокудева, Нуша Роянова, както и с писателя и преводач Фарид Гадами.

Ако сте в района на Бургас тази седмица, не пропускайте да посетите фестивала, за да се сдобиете с някое от най-новите литературни заглавия и да превърнете престоя си на плажа в още по-прекрасно изживяване!

„С книга на плажа“ се организира от Община Бургас с любезното съдействие на Регионална библиотека „П. К. Яворов“. Пълната програма на фестивала е публикува на страницата на събитието във Facebook.

А ето и няколко снимки от книжния базар, част от фестивала: