fb
СпециалниЧети повече

В Стара Загора деца четат на животни

1 мин.

библиотека родинаПроект на Центъра за доброволци към Библиотека „Родина“ – Стара Загора ще насърчава четенето и доброволчеството, като покаже на децата, че да четеш с „пернати и космати“ приятели е лесно и забавно.

В инициативата, която спечели финансиране от Младежка банка – Стара Загора, ще се включат деца от началните класове със или без затруднения в четенето. Те ще четат на животните от Спасителния център за диви животни и в Старозагорския зоопарк.

В рамките на шест месеца ще бъдат организирани по няколко групови посещения при животните. Младежите доброволци ще съдействат при организиране на групите от 10 – 12 деца: посрещането им на сборния пункт и съпровождането им до Спасителния център за диви животни; ще представят центъра и обитателите му; ще раздават книжки от библиотеката, подбрани съобразно възрастта и възможностите на всяко дете.

За изпълнението на проекта ще се включат екип от доброволци към библиотеката, ученици, учители, представители на Детски център „Малкият принц“, Детски център „Аз, детето“, Спасителен център за диви животни и Зоопарк – Стара Загора.

Снимката на корицата е от канадска инициатива за четене за животни като терапия за неуверени деца, thesudburystar.com.