fb
БългарияНовини

Варненският куклен театър пренася своите приказки онлайн

2 мин.

„Приказка за теб“ е името на инициатива на Държавен куклен театър – Варна, която цели да осигури на децата така обичаните от тях приказки по време на локдауна. В специално създадения сайт от всяка точка на света можете да гледате освен познатите ви приказки, и нови, създадени от артистичния и техническия екип на театъра – един изцяло авторски продукт. В допълнение, малките зрители ще бъдат предизвиквани и с нови идеи – как да учат, докато се забавляват.

„Приказка за теб“ се роди тази пролет, по време на първата вълна от пандемията. Театрите затвориха, а ние не можехме да позволим децата да останат без приказки. Затова започнахме да снимаме приказки и да ги излъчваме във фейсбук страницата на театъра. Това беше страхотно приключение и за нас, защото по този начин вдъхнахме нов живот и на стотиците кукли от фонда на театъра и на Музея на куклите. А отзвукът беше невероятен – спечелихме приятели от всички краища на страната и от цял свят. Така се роди и идеята да създадем сайта „Приказка за теб“, в който българските деца да могат да ни гледат от всяка точка на света. И това вече е възможно – готови сме, точно когато отново трябва да прекарваме повече време у дома”, коментира пред екипа на “Аз чета” Вера Стойкова – актриса, режисьор и директор на Държавен куклен театър – Варна.    

Екипът на театъра се включва в инициативата на доброволни начала, убедени, че с труда си допринасят за по-лекото преминаване на своята публика през периода на социална дистанция. 

За да продължат да подготвят съдържание за сайта „Приказка за теб“, Държавен куклен театър – Варна предлага различни видове абонамент, както и възможност за дарения – тук

Снимка на публикацията: Facebook страницата на Държавен куклен театър – Варна