fb
Книги и киноСпециални

Във „Ветровете на зимата“: Джордж Мартин обеща различен финал от Game of Thrones

2 мин.

Американският писател-фантаст и автор на поредицата от романи „Песен за огън и лед“ (изд. „Бард“) Джордж Р. Р. Мартин разкри подробности за новата си книга „Ветровете на зимата“ (The Winds of Winter). Той пише за това в личния си блог Not a Blog.

Авторът отбеляза, че събитията, които се случват в творбата, ще се различават от тези, показани в поредицата Game of Thrones. Според писателя неговите романи са по-големи и по-сложни от поредицата. „Например в романа ще се появят нови герои, които ще повлияят на сюжета. Ще кажа също, че не всички герои, оцелели до края на Game of Thrones, ще доживеят до края на цикъла „Песен за огън и лед“. Точно както не всички герои, които умират в „Игра на тронове“, ще умрат в книгата“, каза той.

Мартин добави, че не може да говори за края на романа. „А финалът? Ще трябва да се изчака, докато стигна до него. Някои неща ще останат същите, а много няма“, каза той.

„Това е всичко, което мога да ви кажа в момента. Трябва да се върна в градината. Тирион ме чака“, завърши авторът.

Последната част от поредицата на Мартин беше публикувана през 2011 г., като телевизионният сериал на HBO привлече по-голямо внимание към сагата. Това доведе до известно недоволство относно темпото на издаване на романи на 73-годишния писател, особено след като телевизионните сериали надхвърлиха книгите, създавайки – за някои – край, който не беше толкова задоволителен.

„Ветровете на зимата” е епичен фентъзи роман на американския писател Джордж Р. Р. Мартин, шестата и предпоследна част от сагата „Песен за огън и лед“. Авторът разкри, че още работи по книгата и отказа да даде подробна актуализация кога ще бъде завършена и публикувана. Тя е косвено свързана с шестия и седмия сезон на телевизионния сериал „Игра на тронове”.