fb
Книги и киноСпециални

Вижте трейлъра на биографичния филм за Хемингуей

1 мин.

Трейлърът на биографичния филм за последните години от живота на Ърнест Хемингуей в Куба “Papa: Hemingway in Cuba“ вече може да се види онлайн, съобщава Entertainment Weekly.

Историята започва с писмо, което млад репортер във вестник изпраща до своя идол – писателя Хемингуей. За негова изненада той получава неочакван отговор от страна на писателя и покана за риболов… в Куба.

Действието във филма съвпада с метежа на Кастро и е само две години преди самоубийството на писателя. Главните роли са поверени на театралния актьор Ейдриън Спаркс като Хемингуей и Джовани Рибизи като младия му почитател – Ед Майърс.

Въпреки трудностите по заснемането на филма в автентична обстановка, породени от американското икономическо ембарго на Куба, режисьорът Боб Яри успява да заснеме сцените, свързани с революцията и живота на писателя в Хавана на същите места, където са се случили в действителност, при това с точност до квадратен метър. Продуцентите на дори успели да получат разрешително от местните власти да снимат в легендарната къща на писателя Finca Vigia.

Премиерата на филма е на 29 април.