fb
БългарияНовини

Включи се в книжните инициативи за първия рожден ден на читАлнЯта

2 мин.

читАлнЯтакоято само за една година успя да се превърне в любима книжна инфоточка на София, отбелязва първия си рожден ден с разнообразни инициативи за нови и редовни читатели до края на август.

Ето и какви са книжните забавления, които предстоят:

Книга на сляпо

Книга на сляпо“ ще продължи  до 1 септември, като предизвиква вече записаните читатели да експериментират с избора на книга, като знаят само една дума от заглавието й. В част от предварително опакованите книги са скрити и специални “златни билети”, които ще донесат на най-големите късметлии книжни подаръци.

Детска работилница за рисувани камъчета

Предвиден е и специален ден за най-малките любители на книгите. На 21 август, неделя, от 17:00 ч. в пространството около читАлнЯта ще се проведе детска работилница за рисувани камъчета заедно със сайта Detskiknigi.com. С нея всички малки и големи любопитковци ще научат повече за нашата азбука, ще имат възможност да изпишат буквата си на глаголица и кирилица върху камъче и да се научат да разчитат тайния код на детективската кореспонденция. Предварително записване не е необходимо.

Изгуби се в литературна София

На 27 август, събота, от 17:00ч., книжното забавление ще продължи с новото издание на градската литературна игра на „Аз чета“ Изгуби се в литературна София. Тя се провежда за четвърти път и ще поведе участниците из интересни градски пространства, свързани с автори и книги и ще провери техните знания за литературния свят. Пълна информация за условията и начина на записване може да намерите тук.

Книжен празник

Празничните събития за първата година на читАлнЯта ще завършат на 1 септември, който е обявен за ден за свободно издаване на читателски карти. От 19:30 часа всички зрители ще имат възможност да видят новия литературно-театрален пърформънс на екипа на проекта „Актьори срещу поети“.

Освен това от 18:00 ч. пред читАлнЯта ще има инсталиран и специален PHOTO booth, пред който всички присъстващи ще могат да се снимат за спомен с дървените букви и да изпишат свои послания с тях. По време на финалния празник ще бъдат връчени още награди на най-редовните читатели и на всички, открили златни билети в “Книга на сляпо”.

Всички събития, свързани с рождения ден на читАлнЯта, се осъществяват с подкрепата на VIVACOM. Може да се присъедините и към фейсбук събитията за отделните инициативи: „Книга на сляпо„, „Работилница за рисувани камъчета„, „Изгуби се в литературна София“ и „Книжен празник