fb
Ревюта

Вкусни „Истории от кухнята“, които да четеш с удоволствие

2 мин.

kuhnyataХаресвам книги, в които не-писатели са седнали зад компютъра и са показали нелоши писателски умения. „Първата“ ми беше „Секс Off“ преди вече доста години (там обаче повечето автори всъщност бяха писатели), а след „Истории от бутилката“ миналата есен напълно се влюбих във формата. А когато от Smart Books ме поканиха да напиша предговора за втората част – „Истории от кухнята“, направо си подскочих от радост – любим книжен формат, любимо място (кухнята, де).

Разбира се, от разказите ще бъде удовлетворена най-вече воайорската част у всеки от нас, но какво пък – ако човек няма приключения от кухнята, които да сподели, значи направо не е живял! Хубавото е, че авторите от сборника не са се притеснявали да споделят лични истории – има доста неща, които докосват, има и забавни моменти, които прочиташ още веднъж, за да се смееш още малко.

А истории със сигурност ще има за всеки вкус – със сигурност ще ви допадне поне един от разказите на Яна Петкова, Михаела Петрова, Божидар Томов, Елеонора Гаджева, Ирина Тенчева, Нина Божидарова, Ива Екимова, Девора Джамбова, Антон Стайков, Марко Лукияри, Костадин Филипов, Христина Димова, Марияна Добранова, Мартин Владимиров, Филип Попов, Калин Терзийски, Димитър Шумналиев или Михаил Заимов.

И само още един абзац, този път от самия предговор:

„В тази книга всички автори са собственици на интересни истории. Истории от кухнята. И ако ми се иска да кажа, че в текстовете си всички са равни, то, за съжаление, в кухнята не всички са равнопоставени. За щастие! Защото тя, царицата кухня, решава кой има право на вкусно угощение, кой има право на любов, кой – на разочарование. Запомнете думите ми и ще се уверите в тях из следващите страници.“

Премиерата на „Истории от кухнята“ е на 30 юни в Culture Beat с участието на авторите, с които ще можете да се запознаете на живо.