fb
@-книгиЕ-книги

Vook купува Booklr – задава ли се нов гигант при е-книгите?

1 мин.

Платформата за електронно публикуване Vook обяви в понеделник, че придобива компанията за анализ на издателските пазари Booklr. От съобщението в официалния блог на Vook става ясно, че интегрирането на двете платформи ще доведе до създаването на нови продукти, които ще дават качествена информация в реално време към издатели и автори за продажби, цени, потребителски оценки и други данни.

„Лидерската роля на Booklr в събирането и обработването на информация за книгите, комбинирана с технологичните издателски продукти на Vook, ще ни донесат възможност да предложим силно решение за получаване на актуална пазарна информация“, казва основателят и главен изпълнителен директор на Vook Брад Инман.

„Работата на Booklr с големи издатели като Random House показва силата на данните, която е неизмеримо важна за автори и издатели“, допълва Инман.

„Сега авторите ще могат да получават най-добрия анализ на данните за създаването, разпространението от и продажбите на книги, които могат да бъдат осигурени на този етап“, казва съоснователят на Booklr Джош Броуди. След сливането на двете компании той ще се присъедини към екипа на Vook като оперативен директор и член на Борда на директорите.

[ + ]