fb
БългарияНовини

Връчват наградите на Национален литературен конкурс „Море” онлайн на 11 май

2 мин.
книга, плаж, море, момиче

Наградите от Национален литературен конкурс „Море” 2020 на Народно читалище „Св. Св. Кирил и Методий 1985” със съдействието на Община Бургас, ще бъдат обявени виртуално на 11 май от 18:00 часа на фейсбук страницата на читалището. По време на събитието ще бъде представена също и книгата „Шепоти” на Полина-Десислава Батешкова, носител на Първа награда, категория поезия, за 2018 г. Книгата се издава като награда на Издателска къща „Знаци”.

Първото издание на конкурса е през 2003 г. като част от програмата по откриване на Звено за информация и обучение на незрящи под заглавие „Излекувай болката с любов”. Следват второ издание „Обич за различния”, трето, свързано с честването Деня на Европа и по тема „Бургас с попътен вятър към „Европа”, и четвъртото издание е „Морето-любов, болка и мечта”.

От 2007 г. се свързва и е част от проявите на читалището по повод 11 май – Денят на братята Кирил и Методий и патронен празник на читалището. С решение на Читалищното настоятелство конкурсът за есе се обявява за национален с името „Море”, като включва и поезия.

През годините в журито са били изявени творци от Бургас и страната: Недялко Йорданов, Пламен Дойнов, Митко Новков, Паруш Парушев. Керана Ангелова, Стоянка Грудова, Ваньо Вълчев, Венда Райкова, Калина Тельянова, Росен Друмев, Елка Василева, Милка Фотева, д-р Иван Христов, Румяна Емануилиду, Катерина Стойкова и др.

Партньори в осмото издание  на Национален литературен конкурс „Море” 2020 са „Аз чета”, ИК „Хермес” и ИК „Знаци”- Бургас.

Снимка: Pixabay

[ + ]