fb
Ревюта

Дори тежестта на Вселената не е непосилна, когато е споделена

1 мин.

Във „Вселената на раменете ми“ (изд. „Enthusiast“) основните темите привидно са две, но както в повечето важни истории, с всяка глава откриваме, че истината е много по-дълбока. Оказва се, че както героите, така и сюжетът не са такива, каквито изглеждат на пръв поглед.

Главните герои в книгата са Либи Страут„най-дебелата тинейджърка в Америка“, и Джак Маслин – популярният, наперен самохвалко, харесван от всички. Но това е само върхът на айсберга. По-важно е всичко онова, което не се вижда на повърхността… Либи е загубила майка си, загубила е част от себе си и започва да запълва тази празнота с храна, което в един момент застрашава живота й. Джак страда от рядка болест – не може да разпознава лица. Най-близките му приятели, собственото му семейство са напълно непознати за него и това е тайна, която дълги години не е споделял с никого.

Историята на Либи и Джак бързо увлича читателя и го изправя пред много въпроси. Защо хората правят лош и неща и причиняват злини на другите? Кои сме ние, когато свалим маската и разкрием страховете и слабостите си? Можем ли да бъдем себе си в един свят, който толкова лесно лепи етикети и раздава присъди?

Цялото ревю можете да прочетете в сайта „Детски книги“.

Не пропускайте и ревютата на Милена и Цвети за „Всички наши места“.