fb
НовиниПо света

Warner Bros и Pottermore разширяват дигиталния свят на „Хари Потър“ с нов съвместен проект

1 мин.

Дигиталната платформа и издателска компания Pottermore обяви съвместния си проект с Warner Bros – студиото, отговарящо за филмовите поредици „Хари Потър“ и „Фантастичните животни“, научаваме от Forbes. Wizarding World Digital ще обединява достъпа до съдържанието и на двамата праводържатели, като целта на начинанието е „разширяване и задълбочаване“ на присъствието на Магьосническия свят на дигиталния пазар.

Сайтът Pottermore.com помества ексклузивно съдържание, създадено лично от Дж. К. Роулинг, и допълнения към франчайза за Магьосническия свят под формата на куизове, клон за електронна търговия и издателската платформа Pottermore Publishing. Спред официално съобщение, рапространено от Pottermore, прехвърлянето им към WizardingWorld.com се очаква да започне около 15 май.

Нийл Блеър, председател на Pottermore и агент на Дж. К. Роулинг, споделя, че проектът си поставя дългорсочни цели. Официалното изявление от Pottermore пък гласи, че в центъра на Wizarding World Digital ще бъдат феновете на „Хари Потър“, а възможностите му ще се простират до „границите на собственото ни въображение и наличните технологии“.

Pottermore.com е създаден през 2012 г. като изцяло интерактивна платформа. Тя предоставя на феновете на „Хари Потър“ възможността да изследват книгите за малкия магьосник посредством богата виртуална среда, нови текстове на Дж. К. Роулинг, онлайн дуели, уроци по отвари, тестове за определяне на патронус и сърцевина на магическа пръчка и много други. През 2015 г. сайтът се преобразява в платформа за електронна търговия и премахва много от интерактивните си елементи и виртуалните си общност. Новият съвместен проект с Warner Bros отново ще бъде ориентиран към дигиталното изживяване на почитателите на франчайза.

Снимка на публикацията: Campaign.co.uk

[ + ]