fb
Книги и киноСпециални

Warner Bros взе филмовите права за „Изборът“

2 мин.

Izborat-kiyra-kasКинокомпанията Warner Bros закупи филмови права на бестселъра на Кийра Кас “Изборът”, съобщава сайтът deadline.com. Романът, издаван у нас от „Егмонт България“, е първата книга от поредица в пет части и за кратко време се превърна в хит сред тийнейджърите с продажби от 3,5 милиона копия по целия свят.

Действието в янг адълт романа на Кийра Кас се развива в бъдещето на територията Илеа –  нова държава с монархическа форма на управление. Народът е разделен на 8 касти, които не се смесват и всяка по-долна каста е по-бедна и по-низша. Когато принцът на Илеа достигне възраст за женене, всички момичета, без значение на социалната им принадлежност, получават покана да участват в томбола, чрез която се избират 35 късметлийки, които да се състезават за сърцето на принца.

През 2012 и 2013 г. от телевизионния канал CW заснеха пилотни епизоди на сериал по “Изборът”, който обаче така и не бяха пуснати в ефир. В началото на тази година обаче се заговори, че поредицата все пак може да бъде реализирана.

Самата Кийра Кас не пропусна да благодари на своите читатели, като им припомни, че това е само първата стъпка към реализирането на филма.

Любовта на феновете се оказа толкова голяма, че техните статуси в twitter направиха филма една от най-обсъжданите теми в микроблогинг платформата през последните дни.

Новината за възможен пълнометражен филм по „Изборът“ бе съобщена броени дни преди излизането на четвъртата книга от поредицата. „Наследницата“ ще бъде на американския пазар на 5 май и е разказана от гледната точка на Едлин, дъщерята на Америка. Романът идва у нас малко след публикуването си на английски – на 16 май.