fb
БългарияНовини

За 24 май дари любими книги на българските библиотеки с читАлнЯта

2 мин.

24 май е специален ден в годината, ден в който трябва да сме благодарни за езика, азбуката и възможностите, които те ни предоставят да се потапяме във всевъзможни светове. 24 май е и най-хубавият ден да споделиш своите книги, да позволиш и на други да се докоснат до магията на словото и идеите, емоциите и посланията, които носят любимите ти книги.

читАлнЯта - откриване

И тази година Сдружение за градски читални дава възможност на всички читатели да споделят своите книги, като се включат в дарителска акция с книги за активни библиотеки в цялата страна именно на 24 май. Миналата година на същата дата неправителствената организация стартира дарителската кампания за събирането на книгите за читАлнЯта в Градската градина на София, която вече е едно от любимите книжни места на софиянци и гостите на града.

Дарителската кампания се организира от екипа на Сдружение за градски читални с подкрепата на VIVACOM и медийното парньорство на “Аз чета”. Дарения ще се приемат от 10:30 до 18:00 ч в читАлнЯта.

“На 24 май година искаме да продължим традицията, поставена миналата година, и да съберем любими нови книги на читателите. Този път ще ги дарим на нуждаещи се читалищни и училищни библиотеки в страната. Част от книгите, дарени на читАлнЯта от отвярянето й до днес, намериха своя втори дом именно в повече от 20 добре работещи и активни училищни, читалищни и независими библиотеки в цялата страна – от Монтана до Стара Загора, от хижа Козя Стена до различни училища в София и страната”, споделят от Сдружение за градски читални във събитието във фейсбук за кампанията.

В него се посочва още, че книгите са силни и имат влияние върху нас, тогава когато се четат и споделят

Изискванията към книгите, които се търсят, са следните:

  • любими нови или запазени книги (книгите издавани след 2000 година в добро физическо състояние);
  • книги в различни жанрове и теми;
  • книги за различни възрасти;
  • книги, които самите вие бихте искали да четете в библиотеките.

Срещу дарението всеки дарител ще получи символичен подарък от читАлнЯта и VIVACOM, както и възможност да се регистрира като читател в книжната инфоточка на София.

Към фейсбук събитието може да се присъедините тук.