fb
Новини

За тридесет и трети път стартира Национален младежки конкурс за поезия „Веселин Ханчев“

2 мин.

За тридесет и трети път Стара Загора ще бъде домакин на Националния младежки конкурс за поезия „Веселин Ханчев“ тази есен.

Конкурсът е обичан и популярен сред младите автори от страната и се е утвърдил през годините като една необходимост за тяхното развитие. За много от участниците той е първо признание, първа публикация, първа стихосбирка, признават организаторите от Община Стара Загора.

В конкурса могат да вземат участие всички автори, навършили четиринадесет и не по-възрастни от двадесет и пет години към датата на отчитане на конкурса 4.11.2016 г. (родени след 6 ноември 1991 г.), които нямат издадена стихосбирка. Всеки кандидат има право да представи от 5 до 10 поетични творби, напечатани в три еднообразни екземпляра. Конкурсът е явен.

Конкурсните произведения се журират от утвърдени национални литературни творци и критици и от млади автори, лауреати на Голямата награда от конкурса през изминали години.

Наградите са както следва:
Първа награда – приз „Златното яйце“ и издаване на самостоятелна първа стихосбирка.
Втората и третата награда – парични премии.
Присъждат се и поощрения.

Творби на участниците се приемат до 9 октомври 2016 г. на следния адрес:
e-mail: lib@rodina-bg.org
факс: 042 603 950
с препоръчана кореспонденция на адреси:
6000 Стара Загора, бул. Руски 17, Библиотека „Родина”

Изпратените творби трябва да са придружени с точно посочени име и фамилия, адрес, телефон и дата на раждане на участника.

Резултатите от ХХХІII Национален младежки конкурс за поезия „Веселин Ханчев” ще бъдат обявени на Гала вечер на отличените участници на 4 ноември 2016 г. (петък). По традиция за участниците в НМКП „Веселин Ханчев” се организира Поетическа работилница – с участие на журито, която през 2016 г. ще се проведе на 5 ноември (събота). Конкурсната програма ще бъде изпратена на посочен от участника електронен адрес след 25 октомври 2016 г.

Повече информация за конкурса може да намерите тук.

[ + ]