fb
БългарияНовини

Захари Карабашлиев гостува в поредицата „Издателите“ на 27 февруари

1 мин.

Главният редактор на „Сиела“ Захари Карабашлиев е гостът във второто издание на поредицата „Издателите“, организирана от „Аз чета“ и Читалище.то. Срещата с него е на 27 февруари от 19 ч. в кафе-клуба на Читалище.то на ул. Лавеле №11 в София.

Карабашлиев е автор на книгите „18% сиво“, „Симетрия“, „Откат“ и „Кратка история на самолета“, а през 2017 г. ще излезе и новият му роман „Свобода“. Настоящия си пост в „Сиела“ заема от началото на 2014 г., когато с връща в България след 17-годишен престой в САЩ.

Модераторът на срещата Александър Кръстев ще разговаря със Захари Карабашлиев за това как се променя българският книжен пазар, с какво е по-различен от американския, в каква посока трябва да вървим, за да става българската книга все по-разпознаваема по света и по много други теми.

Поредицата „Издателите“ има за цел да срещне читателите с хората, които създават книгите – издателите, които да разкажат най-запомнящите се моменти от своята работа и едновременно с това да поставят проблемите пред книгоиздаването у нас на преден план.

Читалище.то се намира в София на ул. „Лавеле“ №11 (по ул. „Лом“ зад централата на Уникредит Булбанк)