fb
БългарияНовини

„Закуска в Тифани”, флашмоб и музика на живо откриват филмовия фестивал Cinelibri

2 мин.

PosterCineLibriПървото издание на кино-литературния фестивал за екранизации по книги Cinelibri започва тази вечер, 2 ноември, със серия от съпътстващи събития и класическото кино удоволствие от 1961 г. “Закуска в Тифани” с Одри Хепбърн, създадено по едноименната творба на Труман Капоти.

Откриването на фестивала ще започне с елегантен флашмоб с водещ и музика на живо, екстравагантен аранжимент на “Moon River” и струнен квартет с гост-вокалист Андрония Попова. Началният час е 19.00 часа в кино Люмиер в НДК, а организаторите от издателство “Колибри” обещават още “коктейли, перли и папийонки и техните собственици – чакани и нечакани гости от културните среди у нас, читатели, съмишленици и партньори!

След прожекцията откриващото събитие ще продължи и в литературен клуб – „Перото” в НДК. Посетителите на фестивала ще могат да купят още книгите по всеки филм на място с отстъпка.

Фестивалът Cinelibri се провежда в София, Пловдив и Варна от 2 до 11 ноември. Той се организира от издателство „Колибри” и е част от отбелязването на 25-годишния юбилей на издателството. Неговата цел е да обедини и „примири” почитателите на две от най-вдъхновяващите изкуства в света – киното и литературата, а амбицията на организаторите е събитието да се провежда регулярно и да събира най-добрите примери в превъпращаването на литературните текстове в кино изкуство.

Освен на 2 ноември, филмът на режисьора Блейк Едуардс, ще бъде излъчен още на 5 ноември от 20.30 ч. в кино Одеон в столицата, а пловдивчани ще могат да го гледат на 8 ноември от 18.30 ч. в Lucky Дом на киното.

Билети за прожекциите можете да закупите в съответните киносалони, на касите в НДК или през www.ticketportal.bg. Подробна информация за филмите, книгите, програмата на фестивала и киносалоните, където се провежда може да  намерите на www.cinelibri.com и във фейсбук страницата на фестивала.