fb
БългарияНовини

Напрежение между издателите при записването за Алея на книгата – Варна

1 мин.
aleia-na-knigata

Със своеобразен скандал започна процедурата за избор на щандове за Алея на книгата – Варна, организирана от Асоциация Българска книга. Оказа се, че представител на едно от водещите издателства се е вписал със заден номер в списъка за чакащи, а след това е влязъл да запази щанд доста преди да дойде редът му.

Това в крайна сметка доведе до напрежение сред издателите и с протокол, подписан от 14 членове на АБК, договорът на „прередилото се“ издателство бе обявен за невалиден „поради неспазване на установения ред за участие“.

В ранния следобед ръководството на АБК изпрати до членовете си съобщение, с което призова към „стриктно спазване на правилата за заявяване и ангажиране на места“ на летния базар. „Не можем да си позволим дори да помислим, че някой може да има привилегировано положение и ще може да избира щанд с предимство. Надявам се и съм убеден, че конкретната ситуация е резултат на неразбиране в никакъв случай предизвикана умишлено“, се казва още в писмото от преизбрания наскоро председател на Асоциацията Веселин Тодоров.

Все пак издателството ще може да се възползва от предварително заявения си ред и да направи нова заявка още в рамките на днешния ден.

Тазгодишното издание на Алея на книгата Варна е между 2 и 12 август и явно още отсега обещава да е „горещо“.