fb
БългарияНовини

Започна творческата резиденция на Иванка Могилска в Норич

1 мин.

Иванка Могилска е победителката в тазгодишното второ издание на конкурса на Фондация „Елизабет Костова“ за творческа минирезиденция в Норич, Великобритания за писатели и преводачи. Престоят ѝ в избрания от ЮНЕСКО град на литературата започна на 1 октомври и ще продължи до 9-и. Програмата на резидента включва време за самостоятелна работа, професионални срещи и достъп до програмните ресурси на Писателския център в Норич.

Могилска печели конкурса със сборника си с разкази „Тая земя, оная земя“ (изд. „Жанет 45“) в превод на Екатерина Петрова. Всички кандидатури са били разглеждани от чуждестранно жури, включващо представители на изброените по-горе партньори.

Престоят се организира съвместно с Националния писателски център в Норич, Катедрата по литература, драматургия и творческо писане към Университета на Източна Англия и Британския център по литературен превод към Университета на Източна Англия и с подкрепата на Държавния културен институт към Министерството на външните работи и Посолството на България в Лондон.

 

Снимка: Vijmag.bg