fb
БългарияНовини

Започна записването за новия сезон на Академия „Заешка Дупка“

2 мин.

Записването за новия сезон на Академия „Заешка дупка” вече е отворено и очаква новите кандидати за курсовете по Проза, Поезия и Терапевтично писане. Той ще започне на 20 февруари и ще продължи до 14 април, а обучението ще се провежда онлайн.

Класът по Проза ще се оглави от писателката Ина Вълчанова (носителка на Европейска награда за литература“) и от писателя Христо Карастоянов (носител на литературните награди „Елиас Канети“ и „Хеликон“). Класът по поезия поемат поетите Калин Терзийски (Европейска награда за литература) и поета Азиз Назми Шакир (преподавател във Факултета по изкуствo и социални науки и Езиково училище на Университета „Сабанджъ”, Истанбул, и НБУ, България).

Курсът по Терапевтично писане ще се води от терапевтката Станислава Ивкова, която ще помага на участниците в него да се докоснат до неизследваните дълбини в себе си, да отблокират творческата си енергия и да имат по-добра връзка със себе си.

След завършването на писателските курсове всеки от участниците ще получи възможност да работи с един от своите ментори върху свой ръкопис, който след редакция ще може да предложи за издаване. Издадените курсисти на Академията и успехите им в литературни конкурси и фестивали сами говорят за възможностите и знанията, които Академията дава на пишещите хора. Тя не е просто Академия, тя е кауза, от която нейната основателка Рене Карабаш (Ирена Иванова) не се отказва и постоянно надгражда като формат и избор на преподаватели.

Организаторите ще приемат курсисти, навършили 16 години. Условията за кандидатстване ще намерите тук.

Прочетете още:

Азиз Таш: Доброкачествената поезия трябва да се използва при злокачествените болести на душата

Как четеш: Рене Карабаш (Ирена Иванова)

Калин Терзийски за Уалид Набхан: Само човек преживявал мъките на бежанец, може да напише такава книга