fb
Ревюта

Приятелство от първото писмо в „Защото никога няма да се срещнем“

1 мин.

Най-невъзможните срещи понякога са най-необходими в живота на хората и се случват въпреки обстоятелствата, или точно заради тях. Така е и при момчетата Оливър Полот и Мориц Фарбер от романа „Защото никога няма да се срещнем“ (изд. „Enthusiast“) на Лия Томас.

Оливър страда от опасна за живота алергия към електричеството, която не му позволява да излиза от ясно очертаните граници на сгушената в гората къща, в която живее заедно с майка си. Мориц е един обиковен шестнайсетгодишен тийнейджър, чието сърце е прекалено слабо, за да функционира без пейсмейкър. И точно това прави срещата между двамата невъзможна, но все пак те се свързват помежду си с помощта на писма.

Между двете момчета има много неизяснени въпроси, неизказани мисли и чувства. В живота и на двамата има тайни, които ги свързват, но и застрашават отношенията им. Какво ще се случи, когато истината излезе наяве?

„Защото никога няма да се срещнем“  на Лия Томас е книга, пълна с тъга, лъжи и разочарование, но и с много радост и смях. Роман, който отговаря на изключително важните въпроси за живота, любовта и приятелството. Грабваща вниманието история, подходяща за хора на всякаква възраст, която показва силата на човешките емоции.

Автор: Димитър Койчев

Цялото ревю можете да прочетете в сайта „Детски книги“.