fb
@-книгиБуккросинг

Завърши конкурсът по случай Международния ден на Буккросинг

1 мин.
international-bookcrossing-day-contest

Вече са известни победителите от конкурса за дизайн на етикети по случай Деня на Буккросинг – 21 април.  Те бяха избрани чрез гласуване на сайта. Постъпили са общо 1000 валидни гласа, като всяко предложение е получило повече от 25 гласа.

BC day - winner

Картинката – победител в конкурса

Първо място получи bookczuk – буккросър от САЩ, член на Bookcrossing.com от 2003г. Тя е един от най-активните буккросъри с 10 426 регистрирани книги, от които 9864 са освободени „в дивото“. Нейното предложение ще бъде отпечатано върху специалното издание на етикетите по случай Деня на Буккросинг, които вече са в продажба на сайта.

Ето и предложенията, получили съответно второ и трето място:

BC contest 2 prizeBC contest - 3 prize

Специалните етикети ще се продават до 1 април. Всички предложения, участвали в конкурса, са на разположение за поръчка чрез опцията за създаване на етикети. Очаква се буккросърите от цял свят да отбележат Деня на Буккросинг със забавни инициативи, но най-вече, разбира се, като освободят книги „в дивото“ с помощта на празничните етикети.

Международният ден на Буккросинг се отбелязва за първи път през 2014г. по идея на активни буккросъри. За дата е избран 21 април – денят, на който през 2001 г. започва да функционира сайтът Bookcrossing.com.