fb
Книги и киноНовини

Завръща ли се Бриджит Джоунс?

2 мин.

Дори да не ни се вярва, наистина изминаха 26 години от първата ни среща с Бриджит Джоунс, а сега е време за новата ѝ поява, но този път на екран. Почитателите на книжната поредица може да се изненадани колко бързо е изтекло времето, но първият роман е публикуван през 1996 г. Книгата на Хелън Филдинг „Дневникът на Бриджет Джоунс“ (изд. „Колибри“) се ражда от нейните колонки в The Independent и The Daily Telegraph. Написана с откъси от дневника, тя се фокусира върху любовния живот на Бриджит, притесненията за теглото ѝ, кариерата ѝ и прекомерната употреба на алкохол и цигари.

Дебюният роман е продаден в повече от 15 милиона копия и е последван от „Бриджет Джоунс: На ръба на разума“ през 1999 г. (изд. „Колибри“), „Бриджет Джоунс: Луда по онова момче“ през 2013 г. (изд. „Колибри“) и „Бриджет Джоунс: Бебе на хоризонта“ през 2016 г. (изд. „Колибри“).  

През 2001 г. Бриджит Джоунс „оживя“ на екран благодарение на холивудската звезда Рене Зелуегър, партнираща на Колин Фърт като Марк Дарси и Хю Грант като Даниел Кливър. Филмът се превърна в хит.

През последните дни световните медии съобщиха, че 53-годишната Зелуегър се връща към емблематичната си роля, която ще е продължение от последния филм “Бриджит Джоунс: Бебе на хоризонта”. В него Бриджит се опитва да определи кой е бащата на бебето ѝ, въпреки че всичко беше разкрито от последните сцени. Смята се, че филмът е написан в съавторство от създателката Филдинг и ще се фокусира върху Бриджит като майка.

„Обичам да съм на нейно място. Намирам я за толкова симпатична… нейната самоиронична решителност. Обичам я. И мисля, че е наистина рядко да следваш герой през различни етапи от живота й”, каза наскоро Зелуегър за героинята си пред американска радиостанция.  


Не пропускайте да прочетете ревютата на Преслава за Бриджет Джоунс: Бебе на хоризонта“ и „Бриджет Джоунс: Луда по онова момче“.