fb
БългарияНовини

Жозе Родригеш душ Сантуш пристига отново в България

2 мин.

Най-четеният португалски автор в света – Жозе Родригеш душ Сантуш, пристига отново в България, съобщиха от издателство „Хермес“. Той ще се срещне с почитателите си на Пролетния панаир на книгата, където ще раздава автографи. Очакваме ви на 27 май, понеделник, от 18,00 часа на шатра № 40 – „Хермес“.

По време на посещението си в България Жозе Родригеш душ Сантуш ще бъде и специален гост на Галавечер Хоризонти 2024, организирана от сп. „Мениджър“. Събитието се провежда под патронажа на президента на Република България и на него присъстват  представители на бизнеса. Галавечер Хоризонти тази година е под надслов „Култура и развито общество“, а лекцията, която Жозе Родригеш душ Сантуш ще изнесе, е „Как Спиноза създава/формира Запада“. 

Изборът не е случаен, тъй като следващата книга на бестселъровия писател, която ще излезе със знака на „Хермес“ през есента, е „Тайната на Спиноза“. 

Водещ на централните новини, военен репортер, бестселъров автор и университетски преподавател, Жозе Родригеш душ Сантуш се нарежда сред най-популярните и уважавани личности в Португалия.

Той става известен като писател с романа „Кодекс 632“, който се превръща в литературна сензация и бестселър № 1 на 2005 г. в Португалия.

С „Божията формула“ Сантуш се утвърждава като водещо име в съвременния европейски интелектуален трилър. На изключителен интерес се радват и романите му „Седмият печат“, „Последната тайна“, „Ръката на сатаната“, „Ключът на Соломон“, „Божият гняв“, „Сигнал за живот“, „Ватиканът“, „Безсмъртния“, „Мъжът от Константинопол“, „Милионерът в Лисабон“, „Героичната арка“, „Любовницата на губернатора“, „Фокусникът от Аушвиц“ и „Ръкописът от Биркенау“.

Жозе Родригеш душ Сантуш е изключително популярен в България, където гостува за шести път.