fb
БългарияНовини

22 писатели ще участват в онлайн фестивал на българската книга тази есен

1 мин.
лаптоп книги
laptop computer and book on workplace in library room,Education learning Concept

Българската културна асоциация в Белгия организира онлайн фестивал на българската книга, който ще събере 22-ма български автори, сред които Камелия Кучер, Капка Касабова, Елка Стоянова, Божана Апостолова, Мария Касимова-Моасе и други. Георги Ангелов, Георги Тошев и още 13 литературни критици, журналисти, преводачи и издатели ще модерират събитието. Откриването ще се състои на 28 септември от 19:30 ч. на YouTube канала на организатора.

Програмата предвижда дискусии с възможност за дебат с читателите на живо, литературни четения и интервюта. Закриването е на 4 октомври от 17:30 до 20:30 ч. с разговори с Йордан Вълчев и Капка Касабова и поезия с Деси Цветкова.

Фестивалът въплъщава нашата мисия да споделяме богатата българска култура. Този път – чрез литературата. Онлайн-форматът се наложи заради ограниченията на КОВИД-19, но в крайна сметка се оказа възможност – да представим на българите и приятелите на българската култура по целия свят най-новото от нашата литература. Онлайн  фестивалът е за всички, които четат, пишат, изучават, говорят или разбират български, независимо от това къде се намират“, казва Таня Станева, главен организатор на фестивала и Председател на Българската културна асоциация в Белгия.

Българската културна асоциация в Белгия е създадена през 2017 г. от българи, които живеят в Белгия. Нейната мисия е да представя разностранната българска култура в сърцето на Европа – Брюксел, като я обогатява чрез международно сътрудничество.

Във видеото ще видите още от участниците, модераторите и партньорите на фестивала.

Снимка на публикацията: Freepik