fb
Издателски проектНовини

25-годишната история на “Еконт” – описана в книга

3 мин.

На пръстите на двете ръце се броят българските компании, които са се осмелили да променят бизнес модела си, а с това и целия сектор в продължителен период от време и все пак да са останали на върха. Един от брандовете, за които със сигурност ще се досетите първо, е “Еконт”. По повод 25-годишнината от създаването на транспортно-логистичната компания историята й ще бъде описана в книга.

“Имате пратка. Моделът на Еконт” е съвместен проект на “Еконт”, комуникационната група Publicis и студиото за маркетинг на съдържанието Storio, част от “Икономедиа”. Книгата с автор журналистката Силвия Радославова ще се разпространява безплатно с новия брой на “Капитал” от 13 юли, а след това ще може да бъде свалена от сайтовете на вестника и куриерската компания.

Защо книга?

Според директора “Корпоративна култура” в “Еконт” Донка Илиева “Имате пратка. Моделът на Еконт” изразява желанието на компанията да споделя и да променя средата и бизнеса.

“По повод нашата 25-годишнина искахме да споделим добрия опит и знанието си, да бъдем полезни на онези млади и предприемчиви хора, които искат да правят бизнес в България. Защото в България може да се прави честен и почтен бизнес. “Еконт” всъщност има нещо много ценно – това е мъдростта на хората, които работят тук. Ние искаме да покажем точно това – откъде сме тръгнали, пътя, който сме извървели заедно – такъв, какъвто е”, каза Илиева пред “Аз чета”.

От идеята до книгата

Работата по “Имате пратка. Моделът на Еконт” продължава повече от три месеца – от идеята до разпространението й до читателите. В книгата ще видим историите на няколко от първите партньори на “Еконт”, които разказват за началото, както и за това какво означава компанията за тях. Участие вземат и някои от най-големите и настоящи клиенти на “Еконт” – OLX, “Ел България”, “Прима Пластметал”, Bazar.bg.

“Формацията между “Еконт”, Publicis и “Капитал” показва как всъщност един бранд може да разкаже своята история – чрез добрия пример. Ние държим на устойчивите партньорства и избираме компании, които споделят нашите ценности и принципи. Още по-радостни сме, когато нашите партньори започнат да работят помежду си“, обясняват от “Еконт”.

“Моделът на Еконт”

Според Донка Илиева “Еконт” е брандът, на който хората могат да разчитат да надхвърли очакванията им за куриерска услуга и логистични решения. “Водени сме от ценности, които не сме променяли от самото създаване на компанията. Това са: уважение, фамилен дух, стремеж към съвършенство, иновативност и еднонасоченост. В книгата разказваме какво означава всяка една от тях за нас”, обяснява тя.

От компанията се надяват читателите на “Имате пратка. Моделът на Еконт” да запомнят основния принцип на нейния създател Николай Събев, според който се вземат решенията в “Еконт”: „Всяко твое действие трябва да ти носи в бъдеще повече свобода.”

Можете да изтеглите книгата от този линк.