fb
БългарияНовини

Звезди четат класики в реклами на Fibank за 24 май

1 мин.

Представяте ли си да видите Васил Михайлов да чете „Опълченците на Шипка“ по средата на турски сериал? А Юлиан Вергов да рецитира Вапцаров малко преди спортните новини? Или пък прекрасната Ана Пападопулу да пресъздава стихове на Елисавета Багряна в праймтайм? Може да ви се струва трудно постижимо, но нещо подобно ще се случи благодарение на предстоящата кампания на Fibank за 24 май.

„С този проект празнуваме българската духовност и пожелаваме на всеки ТВ зрител да почувства отново патриотизма на Ботев, романтизма на Вазов, устремеността на Вапцаров, страстта на Багряна и философския лиризъм на Яворов“, казват от банката.

В кампанията ще се включат Цветана Манева, Васил Михайлов, Лилия Маравиля, Ана Пападопулу, Юлиан Вергов и Христо Мутафчиев, като всеки от тях ще чете на екрана любими произведения от български автори.

В края на миналата седмица Fibank анонсираха друга своя инициатива, свързана с книгите. Банката ще осъществи дарителска кампания, с която ще се обогати фондът на всички регионални библиотеки в България с комплект книги с българска художествена литература. Комплектите ще съдържат както класически произведения на автори като Вазов, Ботев, Яворов, Дебелянов и др., така и произведения на съвременни български автори, издавани в последните няколко години.

„Подборът на книгите е направен така, че да поднови амортизирания книжен фонд от българска класическа литература в библиотеките, като едновременно с това и внесе произведения от съвременни български автори в библиотечния фонд“, обясниха пред „Аз чета“ от Първа инвестиционна банка.

[ + ]