fb
Не пропускайтеПанаирът

Започва Коледният панаир на книгата в НДК – ориентирайте се сред щандовете с удобна схема! [галерия]

1 мин.

Най-мащабният книжен форум у нас стартира утре, 11 декември, и ще продължи до 16 декември в Националния дворец на културата с медийната подкрепа на „Аз чета“. От вторник до неделя включително 46-ото издание на Софийския международен панаир на книгата ще представи повече от 160 изложбени щандове от България и чужбина, на шест етажа.

Съпътстваща програма отново е наситена с премиери на най-новите заглавия у нас, десетки срещи с български и чуждестранни автори и издатели и литературен фестивал с над 80 гости. В програмата присъстват събития за най-малките читатели, музикални и актьорски участия и изложба. Традиционно събитието е домакин и на наградата за най-добър издателски проект „Златен лъв“. Официалният старт на Софийският международен панаир на книгата ще бъде даден на 11 декември, вторник от 11:00 ч. в Централното фоайе на НДК.

За шеста поредна година панаирът посреща и Софийския международен литературен фестивал. Фокусът на тазгодишното му издание пада върху немскоезичната литературата на държавите Германия, Австрия, Швейцария и Лихтенщайн и ще представи на българската публика 11 гостуващи автори и над 70 български участници в различни формати. Сърцето на литературния фестивал традиционно ще тупти на сцената на Мраморно фоайе, ет. 2 на Националния дворец на културата.

Работно време на изложението е от 10:00 до 20:00 ч. всеки ден с изключение на 16 декември, неделя, когато ще можете да го посетите от 10:00 до 19:00 ч. Предлагаме ви удобна схема на щандовете на издателствата, която се надяваме да улесни книжната ви разходка. Отворете изображенията в пълен размер за най-добра видимост: