fb
10, които...СпециалниСуперКнигите на...

5 + 2 СУПЕРкниги за повече креативност всеки ден

4 мин.

Вероятно всяка книга е способна да стимулира креативността ви – със способността да ви пренесе в кътчета от Вселената или човешката душа, за които може да не сте и подозирали. Със СуперХостинг.БГ обаче подбрахме пет любопитни заглавия, които ще ви помогнат да отключите вдъхновението си и да творите креативно! Направете новата 2022 година красива и запомняща се! Прочетете статията докрай и вземете специалното предложение от тях

 “Раз(ни)Мисли” от Детелина Стаменова

Изд. “Ciela”

Писането е един от най-мощните инструменти за разпалване на креативността ви. Самият процес на писане ви кара да забавите мислите си и да се фокусирате върху себе си.  Структурата и упражненията в „РАЗниМисли“ са дело на познатия терапевт Детелина Стаменова, чиито думи ще ви помогнат да преодолеете страха от белия лист, но няма да ви ограничават, а по-скоро насочват по пътя към един по-хармоничен и балансиран начин на живот. Имате пълна свобода.

“Тайната градина” от Джохана Басфорд или друга книга за оцветяване

Изд. “Софтпрес”, преводач: Боряна Стоянова

Оцветяването за възрастни е хоби, което изглеждаше малко смешно в очите на мнозина, докато не опитаха. Едно от най-добрите упражнения против стрес, това аналогово, старомодно занимание изживя ренесанс, показвайки на хората, че с малко смелост и няколко цветни молива няма граница за креативността им. Безспорната кралица на книгите за оцветяване? Шотландската дизайнерка и художник Джохана Басфорд, чиито книги “Тайната градина”, “Омагьосаната гора” и “Изгубеният океан” завладяха и българските чит… оцветяващи. 

“За писането: Мемоари на занаята” от Стивън Кинг

Изд. “Ciela”, преводач: Евелина Банева

Култова класика, задължителна не само за всеки бъдещ писател, но и за онези, които се занимават със създаване на текст във всяка професионална област. “За писането” е нещо повече от поредния наръчник, който претендира, че ще ви разкрие мистериите на писателската професия. Това е автобиография на Стивън Кинг, която разказва ясно и откровено историята на една от най-знаковите фигури в съвременната литература, но и книга, която показва изграждането на твореца. Четейки неговите съвети и преживявания, ще разберете как да подходите към занаята, така че да станете както по-добри писатели, така и по-мислещи човешки същества.

“Кради като артист” от Остин Клиън

Изд. AMG Publishing, преводач: Бистра Георгиева

Малката черна книжка на писателя, артист, автор на поезия и преди всичко креативна личност Остин Клиън е вероятно един от най-добрите наръчници за отключване на вашата креативност. Оформлението на изданието върши половината работа – ще откриете множество илюстрации, любопитни цитати и съвети както от личния опит на автора, така и вдъхновени от някои от най-великите хора на изкуството. Книгата е много забавна и увлекателна, а усещането да я разлистваш е като да си излязъл на кафе с твой добър приятел, който има много да споделя за свое вълнуващо преживяване! Със сигурност ще ви се прииска да приложите поне няколко от съветите още днес.

Ако решите да се доверите на Остин Клиън, препоръчваме ви директно да вземете и другите две книги от поредицата, посветена на креативността – “Покажи своето творчество” и “Продължавай напред”!

“Магията да твориш” от Елизабет Гилбърт

Изд. “Прозорец”, преводач: Ирина Манушева

Повечето читатели свързват Елизабет Гилбърт със световния бестселър “Яж, моли се и обичай”, но всички, които са се замисляли да се отдадат на някакъв вид творчество, със сигурност ще оценят “Магията да твориш”. В нея писателката разказва свои лични истории, споделя опита си и ни дава една по-различна гледна точка към всички аспекти на творчеството. Може би искате да пишете, да рисувате или да внесете повече разнообразие и креативност в работата и ежедневието си? Тази книга ще ви даде полезни насоки, ще ви помогне да забравите страховете и предубежденията и ще ви вдъхнови да разгърнете творческия си потенциал.

СуперХостинг.БГ ти подаравят 10% отстъпка с код AZCHETA10 за нови хостинг планове СуперСтарт, СуперПро и СуперХостинг, както и за домейни от областта .com, .org, .info, .net. Промо кодът се въвежда в последната стъпка от поръчката.

„Суперкниги“ е рубрика, подготвяна с подкрепата на  СуперХостинг.БГ – най-голямата хостинг компания в България. Вече 16 години СуперХостинг.БГ осигурява надежден и сигурен дом на над 200 000 сайта, сред които е и „Аз чета“. Рубриката „Суперкниги“ ще ви помогне да откриете ценни и полезни четива, с които да изградите успешен бизнес, да развивате знанията и уменията си и да се забавлявате. Други полезни материали ще откриете в блога на СуперХостинг.БГ.

Прочетете още:

5 СУПЕРкниги, с които смехът е гарантиран
5 СУПЕРкниги за любителите на криминални загадки
5 СУПЕРкниги за пътешественици
5 СУПЕРкниги за вдъхновяваща есен

[ + ]