fb
10, които...Специални

5 Funko Pop! колекции, които ще направят интериора ви още по-фантастичен

5 мин.

Advertorial

Funko Pop! фигурките са неизменна част от интериора на всеки книжен и филмов фен. Докато се подготвяме за големите отстъпки в Ozone.bgидващи за поредна година на Cyber Monday (26 и 27 ноември), подбрахме за вас любими герои от книги, които режисьори са претворили в световноизвестни екранизации. Обещаваме, че те ще са страхотно допълнение както към библиотеката ви, така и навсякъде другаде в дома ви! Вижте кои Funko Pop! фигурки си харесахме ние и не пропускайте да следите сайта на Ozone.bg, за да откриете какво още ни готвят – всеки ден до края на настоящата седмица те ще споделят новите си предложения, а ние ще ви информираме за най-интересните сред тях. На Cyber Monday ще можете да се сдобиете с над 25 000 артикула, намалени до 80%!

 

1. Funko Pop! Movies: „Властелинът на пръстените“

Фигура Funko Pop! Movies: „Властелинът на пръстените – Фродо Бегинс

Каквото и да кажем за „Властелинът на пръстените“ на Дж. Р. Р. Толкин, ще е изключително малко. Белязала времето със своята епичност, творбата на Толкин ще живее вечно не само заради книгата, а и заради кинопродукциите на Питър Джаксън. Филмите дадоха на хората по цял свят комбинация от страхотно фентъзи, красиви светове, чудесен саундтрак и не на последно място  незабравими герои. Добрата новина е, че можете да приютите част от тези герои у дома, за да ви пазят от беди (или да бранят книгите ви и всичко, което ги заобикаля)! Сред колекцията за „Властелинът на пръстените“ ще намерите не само основните действащи лица Фродо Бегинс и Самознай (Сам) Майтапер, а и Гандалф, Арагорн, Леголас, че дори и Ам-Гъл.

 

 

 

 

2. Funko Pop! Television: „Игра на тронове“

Фигура Funko Pop! Television: „Игра на тронове“ – Джон Сноу („Отвъд Вала“)

„Игра на тронове“ е една от най-скъпоструващите продукции в историята на сериалите и е базирана на поредицата „Песен за огън и лед“ от Джордж Р. Р. Мартин. HBO надмина всички очаквания на зрителите със страхотни ефекти, страхотен каст и шокиращи обрати, а епичното фентъзи е сочено за една от най-харесваните и обичани истории за последните десетилетия. Сред тематичната Funko Pop! колекцията откроихме някои от ключовите герои както в книгите, така и в сериала, а именно: Джон СноуДенерис Таргариен, Церсей Ланистър и Тирион Ланистър. В сайта можете да намерите още обитатели на Вестерос: Аря Старк, Бран Старк, Нощният крал и други запомнящи се лица.

 

 

 

 

3. Funko Pop! Movies: Хари Потър

Фигура Funko Pop! Movies: Хари Потър с метла „Светкавицата“

Много от нас израснаха заедно с малкия магьосник Хари Потър. Той растеше в книгите, а ние  с всяка следваща част от необикновената му история. Джоан Роулинг изгради магия от нищото и успя да създаде една от най-запомнящите се поредици в света. Все още си спомняме с какъв трепет чакахме да излезе следващата книга, за да си купим или да я вземем назаем от съученик, който вече я е прочел. Тази емоция е незаменима и когато разбрахме, че от Холивуд се канят да екранизират цялата поредица, се радвахме, защото още повече хора щяха да разберат за вълшебствата, фантастичните животни, доброто, злото и, естествено, за Хогуортс. В колекцията на Funko Pop! ще намерите Хари Потър, Рон Уизли и Хърмаяни Грейнджър, Албус Дъмбълдор, но също така и част от учителите в най-известното училище за магия в света: Ремус Лупин, Гилдрой Локхарт и Минерва Макгонагъл. Ако пък си падате по тъмните изкуства, сред магьосниците ще намерите и фигурка на Дементор.

 

 

Фигура Funko Pop! Movies: „То“ – Пениуайз (с хартиена лодка)

4. Funko Pop! Movies: „То“

Стивън Кинг е известен по целия свят като Кралят на ужаса, и то неслучайно. Някои от историите му могат да ви докарат до кошмари, силна тревожност и съвсем искрен ужас. В тази точка се спираме конкретно на един от най-култовите му романи – „То“, който миналата година се сдоби с втора екранизация, покосила зрителите в кината. Историята разказва за Клуба на загубеняците и борбата им със злото, олицетворено от свръхестествено създание. В колекцията от фигурки по „То“ можете да намерите както известния клоун Пениуайз, така и част от децата, които се сблъскват с немислимото и непонятното в този бестселър  Бил, Бевърли, Еди, Бен, Майк и Стенли. Джорджи също е там.

 

 

 

 

Фигура Funko Pop! Movies: „Сиянието“ – Джак Торънс

5. Funko Pop! Movies: Стивън Кинг

Както вече споменахме преди малко, Стивън Кинг е синоним на ужас и кошмари. Неслучайно огромна част от книгите му са екранизирани като филми и сериали. Освен на „То“ от Funko Pop! са обърнали внимание на някои от героите в „Сияние“ – Джак Торънс и близначките Грейди. Кери от едноимения роман също е намерила място сред колекциите, а Стрелецът и Мъжът в черно от „Тъмната кула“ могат да вардят томовете от поредицата на лавиците ви.

 

 

 

 

 

 

Сред предложенията може да намерите също така фигурки от „Туин Пийкс“, „Играч първи, приготви се“, „Здрач“, „Смъртоносни машини“ и не на последно място – много комиксови герои!