fb
Ревюта

„50 места, които да посетите в България през 2016 г.“ – още по-впечатляващ поглед към непознатата родина

2 мин.

50 mesta 2016Неусетно измина цяла година от излизането на един от най-успешните пътеводители за страната ни – „50 места, които да посетите в България през 2015 г.“, дело на чудесните дами от Peika.bg. Това, разбира се, означава само едно – време беше да видим кои кътчета от родината ще ни посъветват да посетим и през следващите 12 месеца.

И така, ето го и „50 места, които да посетите в България през 2016 г.“ – с още по-свежа корица и подобрен дизайн (никак нелека задача предвид чудния изглед на предишното издание), имате по едно предложение за почти всеки уикенд и остава само да въведете точните координати и да потеглите.

Ако трябва да отбележа сериозен напредък в това издание, то е наличието на още повече възможности за активно включване по време на пътуванията. Докато местата през 2015-а бяха доста повече за съзерцаване, сега екипът на Peika.bg провокира да се гмурнете и да изживеете част от местата чрез интеракция с всички техни особености.

Намирам и една доста „социална“ функция на новия пътеводител – освен непознати локации, ще откриете, че в България съвсем не липсват музеи и изложби от 21. век. Ако често пътувате в чужбина и забелязвате, че там експозициите обикновено са на светлинни години пред нашите, ще се успокоите поне малко от наличието на интерактивни музеи като този на индустрията в Габрово и римският в Археологическия резерват Абритус на 2 км от Разград.

И понеже това е книга за посещаване, а не просто за разглеждане и обсъждане, предлагам голямата обиколка да започне сега. Но само ако сте приключили с пътешествията за 2015 г. от предишното издание!

Представянето на „50 места, които да посетите в България през 2016 г.“ е тази вечер от 18:30 часа в Sofia Live Club със свободен вход, но наистина съветваме да не закъснявате. Дотогава – вижте видеото на „официалния химн“ на сборника, който ще имаме удоволствието да чуем на живо и по време на премиерата :)