fb
Ревюта

Знам какво ще правиш следващото лято

2 мин.

50 места, които да посетите през 2015 г.2015-та чука на вратата. Затова вече имаш все по-ясна нужда от активна група приятели, поне един от които с личен автомобил, студентска или друга карта за намаления. Трябват ти и подходящи дрехи + евентуално палатка и България вече е твоя.

Е, имаш нужда и подходящ пътеводител и ето тук идва новият проект на Peika.bg – „50 места, които да посетите в България през 2015 г.“. И той изглежда като поредната сбъдната мечта на един млад екип (спомнете си и книгата на момчетата от „Българска история“ от началото на годината), превърнал хобито си в професия и разказващ със страст на всички останали.

50 кътчета от цялата страна със страхотно много автентични фотографии, без излишна помпозност, но пък с чудесен дизайн и лесни напътствия. За някои от тях ще разберете за пръв път, а много други са от онези, за които всички говорят, но вероятно все не ви остава време да посетите. Е, ако ги разделите, можете преспокойно да ги обиколите за едно лято. И ще ви е доста лесно да се ориентирате, защото на много места в книгата има буквално упътвания кои пътеки да хванете, къде и кого да попитате за помощ. Кеф!

Докато четях (не е задължително да го правите по реда на самите публикации в книгата), си спомних как като малък имах настолна игра с популярни дестинации, като карти обясняваха интересни факти за всяка от тях. После, години по-късно, търсех достатъчно добър съвременен вариант, но така и не успях да намеря. Този пътеводител е нещо подобно и би било чудесно да го видим в игрови формат, не мислите ли?