fb
БългарияНовини

Близо 80 млади таланти се борят за поетическата награда „Златното яйце“

1 мин.

Трийсет и четвъртото издание на младежкия конкурс „Веселин Ханчев“ ще бъде открито днес в Стара Загора с поетическия пленер „Стара Загора в думи и снимки“. Жури в състав Марин Бодаков, Мария Донева и Никола Петров ще оценяват неиздаваните стихотворения на 78 млади творци на възраст между 14 и 25 години.

Организаторите от Община Стара Загора, Библиотека „Родина“ и Къща музей „Гео Милев“ споделят за още по-голям интерес към традиционния литературен форум в сравнение с предишни години, включително от българи, изпратили своите стихове от чужбина.

Оля Стоянова, специален гост на форума и лауреат на конкурса „Веселин Ханчев“ отпреди 17 години, ще се срещне с почитатели на 3 ноември. Модератор на срещата ще бъде Мария Донева.

Дългоочакваните резултати от конкурса ще бъдат обявени на същата дата в петък при Гала вечер на отличените участници. С това обаче няма да бъде сложен край на литературния празник в града на липите. Още две събития ще продължат да привличат жители и гости на Стара Загора:

  • На 4 ноември от 10:00 ч. ще се проведе традиционната поетическа работилница за млади поети/Къща музей „Гео Милев“
  • На 10 ноември от 18:30 ч. поетическа среща ще събере участниците и наградените в конкурса/Сити Марк Арт център, София.