fb
10, които...Специални

9 цитата от романа „Луна на прозореца“ на Антоанета Славова

2 мин.

„Луна на прозореца“ (изд. AMG Publishing) от Антоанета Славова е от книгите, които искаш да запаметиш до последната дума. Записваш цитат след цитат, защото не ти се иска да оставиш мислите и въпросите, които си си задал, докато четеш, да останат някъде между страниците. Знаеш, че са прекалено важни, за да ги забравиш.

Дълбоко психологическият роман ни отвежда в Южна Африка, където Ева и Филип творят, обичат и търсят истинския смисъл – онзи, който е единственото условие всеки от тях да намери помирение със себе си, да бъде щастлив. Щастието обаче изисква жертви и Ева трябва да вземе трудното решение дали да последва вътрешния си глас и да прави това, което я кара да се чувства пълноценна личност, или да остане с хората, които обича. Няма безболезнен избор, нито правилен или грешен. Има обаче такъв, който ще ѝ донесе свобода.

Читателят е съдник, иска му се да повлияе на решението на Ева, да наложи своите разбирания и морални ценности. Тя, разбира се, следва своя път и ни показва, че правилната посока за един е грешна за друг.

Книгата е актуална днес, според мен ще бъде също толкова актуална и след 100 години. Защото хората търсим смисъл и начини да запълним празнотите в себе си от край време, ще продължават да го правят и поколенията след нас. Само отговорите се променят.

Вижте някои от най-запомнящите се цитати от „Луна на прозореца“.

 

Можете да вземете тази книга с отстъпка от 10% от Ozone.bg и безплатна доставка, като ползвате код azcheta при завършване на поръчката си.