fb
Ревюта

Захарната фея се завръща в „Агент Ванилия в мисия „Горска ягода“

3 мин.

След доста сърцераздирателния край на „Четиринайсет Ванилии и половина“, всички нейни почитатели очаквахме с трепет завръщането на неповторимата захарна фея. И то не закъсня, като този път Ванилия влиза в ролята на агент под прикритие в „Агент Ванилия в мисия „Горска ягода“ от Катя Антонова (изд. „Рибка“).

Както се и очакваше, Филип е съкрушен след като неговата приятелка си тръгна в края на втората книга, за да се прибере във фейското царство, но не след дълго му хрумва гениалната идея да ѝ отиде на гости. Там, разбира се, среща още дръпнати и неразговорливи феи, а Всесилия така и не може да разбере защо някой би искал да види Ванилия. Но момчето получава онова, което желае. И докато двамата приятели успеят да се порадват на това, че са заедно, те отново се озовават посредата на едно приключение. От фейското кралство необяснимо започват да изчезват различни феи и никой не може да открие къде са отишли. Филип и Ванилия получават задачата да се върнат в света на хората и да разследват. Имат само седмица, за да намерят липсващите феи и да открият кой ги отвлича. Ванилия се самопровъзгласява за командир на отряда и както винаги нейните гениални идеи, преди да проработят, забъркват големи неприятности.


Филип е все така добър приятел, а Ванилия все така неповторима и незабравима, че как иначе. Срещаме стари познайници, но и нови герои, както и една цветарска фея на име Тюлипа.

Разчувствах се и се забавлявах с „Агент Ванилия в мисия „Горска ягода“, а накрая ми домъчня, че свърши. Катя Антонова отново е направила магията си и между редовете ни поднася някои истини за истинското приятелство, любовта към родителите и какво е да си човек.

Гениалните рецепти за сладкиши на ВанилияГениалните рецепти за сладкиши на Ванилия

Една детска книга е добра, когато завладее сърцата не само на малчуганите, но и на техните родители. Помня кога прочетох първата книга от поредицата и колко много ми хареса. Тогава моето дете още беше малко за тази история, но няколко години по-късно и тя вече е искрен и безспорен фен на малката захарна фея и четем заедно. Също така сме сготвили няколко рецепти от „Гениалните рецепти за сладкиши на Ванилия“ и изобщо не можем да се уморим да се радваме на мъдростите ѝ, защото… ами защото тя говори на езика на децата, но успява да пръсне и малко фейска мъдрост за големите! Посочва онези неща, които са наистина глупави, но (родителите) ги забравяме, след като пораснем и защото въпреки, че родителите са досадни и те карат да правиш някакви още по-досадни неща, те всъщност са прави.

Ако все още не сте се докосвали до света на феята Ванилия, поемете на това приключение сега и няма да съжалявате. Книгите са подходящи за деца над 7 години, но горната граница няма край. Препоръчвам след прочитането им да се снабдите с книгата с рецепти и да сготвите нещо вкусно с вашето дете. Това ще му осигури истинско забавление, а след това ще има и нещо сладко за похапване.

Прочетете още ревютата на Преслава за „Феята от захарницата“ и „Четиринайсет Ванилии и половина“.

Можете да поръчате тази книга и други ненамалени продукти от Ozone.bg с 5% отстъпка, като ползвате код azcheta21q2 при завършване на поръчката си. Вижте всички кодове за отстъпка за читателите на “Аз чета”.