fb
Ревюта

„Алеа Аквариус“ – морски приключения, водни магии и романтика

2 мин.

Юли е, някои от нас вече са нагазили (поне) до коленете в прекрасната лятна ваканция, а други все още тръпнат в очакване. А дали не ви се чете нещо леко, детско и морско за настроение? И по възможност да не е от задължителния списък? Ако е така, опитайте „Алеа Аквариус. Повикът на водата“ (изд. „Емас“) от немската писателка Таня Щевнер и вероятно няма да се разочаровате.

Приемната майка на единайсетгодишната Алеа внезапно получава сърдечен удар и момичето се чувства изгубено. Ако майка й не се възстанови, целият й досегашен живот ще приключи, защото я очаква ново приемно семейство. Отчаяна, Алеа седи на любимия си пристан в Хамбург и забелязва там кораба „Круцис“ – необичаен заради видимото отсъствие на възрастни на борда. Действително на „Круцис“ са само осемнайсетгодишният Бен, неговият по-малък брат Сами и една тийнейджърка – французойката Тес.

Алеа се опитва да скрие от новите си приятели, че страда от болест, наречена „студова уртикария“. Както й е обяснила приемната й майка, тя никога не бива да влиза в досег със студена вода заради възможен алергичен шок и дори смърт. Но сред ледените морски вълни вместо смърт я очаква еуфория – тялото й реагира като преродено в кожата на морски обитател. И това е едва първата от няколко морски изненади, които я очакват.

Историята в първата част на Сагата за морското момиче е лека, неангажираща и би допаднала на 11-13-годишни умели читател(к)и, които обичат морски приключения, водни магии и романтично красиви китаристи. Ако прекрасната тюркоазена корица, обсипана с брокат, ви привлече като магнит, най-вероятно това е вашия роман.

Цялото ревю можете да прочетете в сайта „Детски книги“.

Можете да вземете книгата с отстъпка от 10% от Ozone.bg и безплатна доставка, като ползвате код azcheta при завършване на поръчката си!