fb
БългарияНовини

Александър Секулов на премиерата на „Хроники и химни“: Пиша, когато съм щастлив [видео]

1 мин.

„Пиша, когато съм щастлив. Вече не мога да го правя от мъка“, сподели Александър Секулов на премиерата на най-новата си поетична книга „Хроники и химни“ (изд. „Хермес“). Събитието се проведе във вторник вечер в столичния Литературен клуб „Перото“ с медийната подкрепа на „Аз чета“ и съвпадна с тематичната ни Седмица на поезията.

Програмният директор на издателство „Хермес“ Валентин Георгиев разказа накратко историята на Секулов като писател и драматург и сподели възхищението си от това, че „той не се съобразява с националните граници, така е скроен“.

Специален гост беше поетът и автор на научнопопулярни трудове Цанко Лалев, който направи ласкаво представяне на „Хроники и химни“. Самият Секулов благодари топло на всички присъстващи, че са уважили премиерата му, и прочете няколко творби от новата си стихосбирка.

Пловдивският писател сподели още размисли за изкуството и негативния ефект на егото върху творческата среда в България, като изтъкна, че „българските автори удивително пречат на книгите си“.

Секулов зaбавлява публиката и с любопитната история на завръщането си към литературата през 2006 г. Можете да я чуете от записа на събитието тук:

Снимка на публикацията: Огнян Огнянов, Литературен клуб „Перото“