fb
Ревюта

Алис Андершен в страната на плахите деца

1 мин.

Алис е от типа героини, които почти не се срещат в детската литература. Тя е от най-стеснителните, притеснителни и затворени момиченца, които можете да си представите. Не обича да общува с непознати, а у дома си играе предимно сама в стаята. По принцип й е трудно да привлича вниманието на родителите си като по-големия си брат Мартин или по-малката си сестра Миа.

Алис е експерт в самостоятелните занимания, но понякога и на нея й става скучно, особено ако и приятелят й Ивер го няма. В такива моменти след дълъг размисъл може да се осмели да излезе от къщи и да опита да стигне до гаража, за да поседи с баща си.  Турюн Лиан умело ни кара да погледнем през очите на Алис и да преживеем едно „приключение“ в неин стил.

„Алис Андершен“ (изд. „Изида“) не е само книга за тихите деца, които ще се разпознаят в Алис. Тя е и за техните приятели и познати (деца или възрастни), които имат възможност да научат какви мисли минават през главата на едно интровертно дете и как изглежда светът от неговата гледна точка. Турюн Лиан чудесно е уловила вътрешния живот на Алис и елегантно предава много важно послание: трябва да се научим да приемаме интровертните деца такива, каквито са, да не ги притискаме да се впишат в стандарта.

Цялото ревю можете да прочетете в сайта „Детски книги“.

Можете да вземете тази книга с отстъпка от 10% от Ozone.bg и безплатна доставка, като ползвате код azcheta при завършване на поръчката си