fb
НовиниПо света

Антъни Хоровиц пише роман за първата мисия на Джеймс Бонд

1 мин.

Британският писател и сценарист Антъни Хоровиц пише нова книга за Джеймс Бонд, съобщава The Guardian. Тя е озаглавена Forever and a Day и разказва за първата мисия на Агент 007. Сюжетът е предистория на дебютния роман на Иън Флеминг „Казино Роял“ (1953) и едноименния филм от 2006 г., който възроди франчайза с Даниел Крей в главната роля.

Антъни Хоровиц (снимка: Jack Lawson)

Forever and a Day е одобрена от наследниците на Флеминг и използва за вдъхновение бележките на създателя на иконичния образ. Официално обявената дата на излизането й е 31 май 2018 г.

Хоровиц е автор и на още един роман за Джеймс Бонд – публикувания през 2015 г. Trigger Mortis. Писателят споделя:

Не можах да скрия радостта си, когато наследниците на Иън Флеминг ме поканиха да напиша втора история за Бонд. Надявам се, че и самият той би я одобрил.

Издателят Джонатан Кейп разкрива, че романът започва с тялото на предишния Агент 007, плаващо по водите на Марсилия. След мистериозната му смърт Джеймс Бонд поема неговата роля.

Племенникът на култовия автор Фъргъс Флеминг уверява, че Forever and a Day е „в най-добрите традиции на написаното от Иън Флеминг“. Целта е книгата да представи Бонд на ново поколение читатели, като им разкрие как агентът е получил разрешението си да убива.

Приживе Иън Флеминг написва 14 романа за Джеймс Бонд, излезли в периода 1953-1966 г. Други автори, които са допринесли със свои собствени истории за героя, са Джефри Дивър, Кингсли Еймс, Себастиан Фолкс и Уилям Бойд.

Снимка на публикацията: Eon Productions