fb

Книжарници "Хермес" препоръчват, виж какво!

От издателстватаСпециални

Атлас „Философия“ отговаря на сложните въпроси по достъпен начин

2 мин.
Advertorial
Advertorial

На 23 април издателство „Летера“ ще зарадва почитателите на енциклопедиите с ново издание на Атлас „Философия“, предназначен за преподаватели, студенти, ученици и всички, които имат интерес към историята на философските учения, представени чрез философите и техните най-важни тези и понятия от Античността до съвремието. Освен за обогатяване на познанията, книгата може да се използва и като ценен справочник от всички, които работят в областта на хуманитаристиката или проявяват интерес към философията. 

Атлас „Философия“ е написан от водещи специалисти философи – Петер Кунцман, Франц-Петер Буркард, Франц Видман и е илюстриран от известния немски художник Аксел Вайс.

Преводът е извършен професионално от специалистката по немски език и литература Златка Парпулова, под редакцията на именития учен и преподавател проф. д.ф.н. Георги Каприев.

Въпросът за смисъла на съществуването, за същината на всички неща, за мястото на човека в света e в основата на нашето мислене. Затова философията, “любовта към мъдростта”, се смята за “майка” на всички науки. Отговорите, които тя дава от античността до съвремието, се менят с обстоятелствата, но не и в същността си. Ето защо заниманието с философия предполага винаги разглеждане на нейната история.

Атлас “Философия” е история на философските учения, представени чрез философите и техните най-важни тези и понятия. Предимството на изданието е, че материалът е представен лесно и достъпно за всеки  чрез текстове и илюстрации. И този път системата на dtv-aтлас се оказа сполучлива, а именно изграждането му от отделни текстове-таблици, т.е. от две свързани по смисъл страници – таблица в цветове и съответния подробен текст.

Разгледайте страници от книгата: