fb
БългарияНовини

Атрактивният AraabMuzik ще бъде подгряван от българския DJ и бийтмейкър Rawland

3 мин.

Средата на седмицата винаги е точното време да презаредим батериите и да се гмурнем в остатаващите работни дни в ритъм. От EventEase знаят това и тази сряда в Студио „Орфей“ отново ще ни очароват с вълнуващо в нощния живот на София – най-бързият бийтмейкър в света AraabMuzik пристига директно у нас, за да „отнесе главите на всички български фенове“ със „своя специфичен хип-хоп и EDM от друго измерение“! Преди AraabMuzik да излезе на сцената със своя Akai MPC, българският DJ и бийтмейкър Rawland ще подгрее родната публика подобаващо.

https://www.youtube.com/watch?v=-qKtyPQ0bJ4

AraabMuzik e изградил името си на композитор на бийтове, използвани в хитове на имена като: Eminem, 50 Cent и Dipset, Araabmuzik по естествен начин оформя невижданото си лайв шоу. Бийтмейкърът използва единствено своя AKAI MPC семплер, чрез който семплира буквално каквото му хрумне, след което магията на бързите му пръсти те отвежда в невиждани импровизации, сравними с тези на барабаниста Travis Barker от Blink 182. Музикалните критици определят характерния му стил като хибрид, който отвежда хип-хоп-а и EDM-а в друго измерение. Традиционно повлиян от вечни класици като: Dr. Dre, Just Blaze и 9th Wonder, AraabMuzik бързо овладява техните стилови умения и бива забелязан от най-големите от сцената.

Rawland е диджей и продуцент, изявяващ се като професионален бийтмейкър от 14-годишна възраст. Отявлен ценител на музиката от най-високо качество, той има зад гърба си самостоятелно продуциран материал и ремикси за изпълнители като Naughty by Nature, Evidence, Vinnie Paz, Funkdoobiest, както и организирането на поредица от тематични и еклкетични партита. Известен с любовта си към хип-хопа и фънка, българският диджей е имал честта да подгрява световни изпълнители като Guru (Gangstarr), Delinquent Habits, Funkdoobiest, EPMD, J-Ro (Alkaholiks) и др.

На 18-ти март Rawland ще ви представи най-качествената си селекция безкомпромисни сетове и иновативни звуци зад пулта, преди там да застане извънземният AraabMuzik. От началото на месец март американският феномен обикаля на мащабно турне. АraabMuzik пристига директно от Любляна, за да представи чисто новото си лайв шоу в София на 18-ти март, сряда, по покана на EventEase.

Освен всичко до момента промотърите пък са подготвили и специален пакет за меломаните – всеки, който закупи билет „Ранно Пиле“ за концерта на Dub FX в София на 13-ти юни (организиран също от EventEase) в периода между 16.03–18.03 само от магазин „Яко“ (Ул. Граф Игнатиев 43), автоматично печели безплатна покана за концерта на AraabMuzik на 18-ти март!

Билетите „Ранно Пиле“ за AraabMuzik Live са вече в продажба само в магазин „Яко“ /ул. Граф Игнатиев 43/ на цена от 10 лв./15 лв., а стандартни и онлайн билети в мрежата на Eventim.bg /Пикадили, ОМВ, Германос и др./ на цена 15 лв./20 лв.

Може да следите събитието и във фейсбук.