fb
@-книгиЕ-книги

Авторите в Wattpad сега с възможност за приходи от реклами

1 мин.

Wattpad – една от най-популярните платформи за публикуване, четене и коментиране на текстове, вече дава възможност на авторите си да генерират приходи чрез външни реклами, съобщава The Bookseller.

Wattpad Futures ще поставя реклами между главите на публикуваните истории, а авторът ще получава пари всеки път, когато историята му бъде четена. Нововъведението е определено като „лесен начин, по който писателите могат да увеличат възможностите си за печалба“, но от Wattpad не уточняват конкретни цифри за допълнителните приходи.

„Wattpad е общност, която не прилича на никоя друга социална платформа. Тук разказвачи и читатели са взаимосвързани, което прави Wattpad Futures важен източник на доходи за писателите.
Читателите винаги са насърчавали любимите си разказвачи със съобщения, коментари и гласове. Сега те могат да подкрепят авторите по още един начин и да повишат доходите им, без да се налага да плащат от джоба си“, заяви съоснователят и главен изпълнителен директор на Wattpad Алън Лау.

Wattpad стартира през 2006 г. Всеки месец приложението се използва от над 2,3 млн. автори, които публикуват свои текстове (романи, разкази, преводи, фен фикшън, стихове и др.), обменят опит и получават обратна връзка от читателите.