fb
БългарияНовини

„Аз чета“ и БНП Париба организират изложба „Извън контурите“ с авторски корици на Kontur Creative

2 мин.

„Извън контурите“ е името на изложбата, която БНП Париба и сайтът „Аз чета“ организират в рамките на кампанията „Отваря се нова страница за вашите спестявания“. Изложбата ще включва корици и илюстрации на Стоян Атанасов, Таня Минчева, Моника Писарова и Силвия Иванова от Kontur Creative – дизайнерското студио, работило по визуалната идентичност на кампанията.

Изложбата ще се проведе от 16 май до 3 юни в салона на БНП Париба на бул. „Цар Освободител“ 2 и може да бъде посетена всеки делничен ден от 9:00 до 18:00 ч. Официалното откриване на изложбата ще бъде на 16 май от 18:30 ч.

Стоян Атанасов и Моника Писарова създават Kontur Creative през 2016 г., а много скоро към екипа се присъединяват още Таня Минчева и Силвия Иванова. Днес четиримата са едни от най-популярните дизайнери на корици в България.

Стоян споделя:

Имали сме удоволствието да работим по създаването на кориците за някои от важните и харесвани от читателите книги, излизали на български. За изложбата „Извън контурите“ опитахме да подберем тези от тях, които не просто да покажат нашето развитие като творци, но и да проследят промяната в читателските вкусове през последните няколко години.

Идеята за изложбата се ражда по време на съвместната работа на Kontur Creative и БНП Париба за кампанията „Отваря се нова страница за вашите спестявания“, за която Таня изработва специален колекционерски книгоразделител при пазаруване в обектите на книжарница „Ciela“. В рамките на инициативата всеки нов клиент, открил онлайн депозит в БНП Париба до 31 май 2019 г., може да получи ваучер на стойност 30 лева за покупка на книги във веригата.

Стоян Атанасов е графичен дизайнер по образование, избор и участ едновременно. Работи основно в областта на дизайна на печатни издания и корпоративната идентичност. Силвия Иванова има бакалавърска степен по анимационна режисура. Професионално се занимава както с видео и анимация, така и с дизайн и оформление на печатни издания. Има твърде специално отношение към калинките.

Таня Минчева е дизайнерът с най-дългогодишен опит в екипа на Kontur Creative. Учила е анимационна режисура, а зад гърба си има успешни проекти в почти всички области на дизайна. Голямата ѝ страст е илюстрацията. Моника Писарова е родена в семейство на художници. Гимназиалното, бакалавърското и магистърското ѝ образование са в сферата на дизайна, корпоративната идентичност и плаката. Харесва музика, която почти никой друг не е в състояние да толерира.

В изложбата са включени корици на „Enthusiast“, „Ciela“, „Емас“, „Егмонт“, „AMG Publishing“, „Orange Books“, „ICU“, „Clever Book“, „Millenium“ и „Унискорп“.

[ + ]