fb
@-книгиБуккросинг

„Аз чета“ обявява конкурс за детска рисунка „Книги- пътешественици“

3 мин.
Pusni kniga na svoboda za denya na knigata

bookcrossing-actionПо случай Международния ден на Буккросинг – 21 април, сайтът „Аз чета“, НЧ “Читалище.то – 2014г.” и Буккросинг общността в България обявяват конкурс за детска рисунка на тема „Книги- пътешественици“.

Буккросинг“ се нарича практиката да се оставят книги на публични места, за да бъдат намерени от други хора, които на свой ред да ги „освободят“, след като ги прочетат. По този начин книгите стават истински пътешественици, като се придвижват на различни места, сменят градове, понякога дори прекосяват граници. Движението им може да се проследи чрез уникалните номера, които получават на сайта bookcrossing.com.

От вас, малки художници, очакваме да развихрите фантазията и да ни покажете как си представяте пътешествието на свободните книги!

Условия на конкурса:

Тема: „Книги-пътешественици“

Възраст на участниците: в конкурса могат да участват деца от 1 до 4 клас.

Материали: без ограничения за материалите, инструментите или техниката на рисуване. Желателно е рисунките да са цветни.

Размер: приемат се творби в размер А4 и размер А3.

Брой картини: всяко дете може да участва с една рисунка

Краен срок за изпращане на рисунките– 24 април ( важи датата на пощенското клеймо)

Адрес за изпращане на рисунките: Милена Тошкова Златарова (за конкурса),  До поискване, гр. София 1799. Желателно е да изпращате рисунките с обратна разписка, за да сте сигурни, че сме ги получили.

Обявяване на резултатите: 30 април. Наградените участници ще бъдат обявени на сайта “Аз чета” и  уведомени по имейл.

Начин на оценяване: жури в състав – Милена Златарова, редактор „Буккросинг“ в „Аз чета“ и член на Настоятелството на НЧ „Читалище.то- 2014г.“, Ася Колева, илюстратор, автор на „Книга как се прави“, Албена Раленкова, редактор в издателство „Фют“.

Критерии за оценяване: рисунките ще бъдат оценявани за интересно и оригинално предаване на темата, основни умения за рисуване.

Лични данни: на гърба на рисунката трябва да бъдат изписани следните данни:

– име, презиме, фамилия на детето; възраст; в кой клас учи; имейл и телефон за връзка с родител; пощенски адрес; заглавие на рисунката

Награди: комплекти с книги, осигурени от издателствата Фют, Софтпрес, и Millenium.

Допълнителни условия:

С участието в конкурса се съгласявате, че сайтът “Аз чета” може да използва получените рисунки с нестопанска цел за популяризиране на идеята на Буккросинг.

РИСУНКИ НЕ СЕ ВРЪЩАТ!

В конкурса не могат да участват деца, които се намират в пряка роднинска връзка с членовете на журито.

Журито си запазва правото да не оценява рисунки, които не са по зададената тема.

Решенията на журито са финални и окончателни. В случай, че журито не може да се свърже с някого от наградените участници,  си запазва правото да даде награда на друг участник.